JzV_Logo.png
 
Ker ŽELIMO soodločati o razvoju mesta. 

Ker so NAŠE želje in potrebe prav tako pomembne. 

Projekt #jezikzavolitve bo potekal do konca leta 2018, v njem pa bomo mladi pridobili veščine in znanja, ki nam bodo omogočila, da bomo na letošnjih lokalnih volitvah odgovorni in kritični volivci. K sodelovanju vabimo predvsem mlade, stare med 17 in 20 let, ki bodo to jesen imeli prvo izkušnjo kot volivci. Prostor pa se najde tudi za ostale mlade med 13. – 30. letom, saj bo pridobljena znanja in veščine moč uporabiti tudi v drugih situacijah. Priključiš se nam lahko tekom celotnega leta. 


AKTIVNOSTI

S prvo aktivnostjo pričnemo 11. – 12. maja, kjer bomo na celodnevni delavnici izvedeli več o kritični pismenosti, zakaj je potrebno informacije preverjati, kako to naredimo, na koncu pa bomo izvedli tudi družbeno akcijo

Na naslednji aktivnosti se bomo vprašali zakaj voliti in na kaj vpliva odločitev NE voliti, še posebej v primeru lokalnih volitev.

Na tretji aktivnosti nas bo partner v projektu, Debatno društvo Univerze v Mariboru, uril v mehkih veščinah komuniciranja. Pridobljeno znanje bomo uporabili na posvetu, kjer bomo oblikovali dokument s predlogi mladih na temo, kaj mladi pričakujemo od programov kandidatov za župana, seveda predvsem na področju potreb in želja mladih. 

Jeseni se bomo soočili s kandidati za župana in jih povprašali o njihovih vizijah razvoja mesta, seveda, predvsem na področju mladih.

Projekt bomo zaključili z neformalnim druženjem po uradni razglasitvi zmagovalcev lokalnih volitev, kjer se bomo tudi vprašali na kakšen način smo prispevali k izbiri župana in kaj smo se v procesu naučili.


AKTUALNO


MKC NOVIČKE ZA MLADE

Prijavi se na mladinski spletni novičnik MKC Maribor in prejemaj vse informacije o novostih, dogodkih in aktivnostih s področja mladine pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor neposredno v tvoj spletni poštni predal. Zakaj bi brskal/a, če lahko imaš najpomembnejše informacije vedno pri roki?


Projekt se izvaja v sodelovanju z Debatnim društvom Univerze v Mariboru


Podpirajo nas: